Очакванията, че изкуственият интелект ще бъде по-коректен от хората  в

...
Очакванията, че изкуственият интелект ще бъде по-коректен от хората  в
Коментари Харесай

`Изследване: Изкуственият интелект не става за подбор на кадри

Очакванията, че изкуственият разсъдък ще бъде по-коректен от хората  в някои случаи не се оправдават. Въпреки преимуществата си се оказва, че не постоянно можем да му се доверим.

Изследване на Нюйоркския университет демонстрира, че изкуственият разсъдък не постоянно отсява претендентите за избрана позиция по най-хубавия метод. Ако претендентът не е работил в избран интервал, той бива отхвърлян.

Най-често дамите, които не са работили заради майчинство или грижа за болен, автоматизирано отпадат.

Проучването изследва усъвършенствани системи, които са употребявани при наемането на чиновници, като Chat GPT3.5, Гугъл Bard и други Преди това друго изследване на Harvard Business School открива също, че претенденти с отлична подготовка отпадат също, тъй като в биографията им е  вписано, че повече от 6 месеца не са работили.

Изкуственият разсъдък навлиза бързо в предварителното отсяване автобиографии на претендентите за работа в Съединени американски щати и при 75 % от случаите подадените документи на първо време се „ четат “ и селектират от робот, който се оказва, че не е неутрален.

Щатът Ню Йорк е първият, който вкара условие за инспекция за безпристрастност на изкуствения разсъдък, прилаган при наемане на чиновници. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР